Sunday, January 16, 2011

Excited follow kerete polis ;p

Salam 1 Malaysia ;) apa khabar semua di hari sabtu yg mulia nie? hehe. mesti korang semua pergi melepak kan? tak pun g dating. Aku je tak bleh nak g dating, pakwe jauh.sob sob :(. That's not the point. Aku nak berceloteh pasal pengalaman aku drive sendiri follow kereta polis. Cuak beb!

Jap2 sebelum tu aku nak mintak maaf pada sesiapa yang terasa boring dgn blog aku sbb lately nie asek cerita benda yang sama. Al maklumla korangpu tau kan aku intertn kt IPK sekarang. So pusing2 tang tu jela ari2 kisah hidup aku. hehe. Kalau korang tak suka just exit je ok. Aku tak marah, itu hak kamu semua :)

Ceritanya macamnie (macam tukang karut la pulak) semalam kiteorang ada kes kat Sepang, kes samun kereta. Just pergi cek jela kalau ada bahan bukti. Then Tuan kiteorang cakap dah tak de kes dah boleh balik Shah Alam. Emy teiba jadi malas die suruh aku drive. Aku tak de hal, suka je. hehe. Akupun dengan lagak penuh bergaya derive(emy yang sebut macamnie).hehe. Masuk highway plus tetiba kiteorg tengok kereta polis pasang hazard lamp. Ouh nie confirm ada kes lagi. Hilux polis dah hilang entah ke mana. Then Nana call Miss Ngoi, dia inform ada kes dia suruh kteorg follow rapat sikit. Waa aku pun pecutla kan. Nerves jgk mula2 sebab dieorg bwk memang laju tak hengat la. 160km/h kot! memang dah biasa da.hehe. tapi nie feel lain sikit sebab kena kejar polis kan. Kiteorg pn berlagak macam polis jgkla kan pasang hazard lamp.;p. Takut kena tinggal beb. huhu.


Sampai highway kt area Sg. Buloh tetiba jam teruk. Hilux pun apa lagi pasang siren terus.  Time nie yang paling best sebab semua kereta ketepi. hehe.


Korang pernah? tak pernah kan :p




Tapi sedihnya bila sampai tempat kes, kteorg ingat kes bunuh(kiteorg semua dah ketagih nak tengok mayat :p) rupanya kes jumpa kelongsong peluru je. Aisehhh man membazir jugak la tenaga aku kan excited follow kereta polis.hehe. Pastu kiteorg tak bleh pulak masuk tengok dierog buat kerja. Lagi bertambah hampa.

Apapun excited biar bertempat, yang penting keselamatan diri kteorg semua. Kang jadi pape dierog tak bertanggungjawab. Lepas nie tak tau sapa pulak nak jadi rider. Dayah dengan Hanim memang takla, kalau dieorg volunteer  pun aku lagi rela turun sebab dieorg tak de lesen pun.hehe. Mungkin nana kot lepas nie? tapi aku tak berani jugak kalau budak kecik nie yang bawak. :p

muka-muka bosan kena tunggu luar.

muka-muka orang lapar.
Sampai sini dulu kawan2. Salah silap harap dimaafkan. Babai! :)

6 comments:

  1. hahahaha...tgk? kutuk aku jugak kan!! xpe, aku tau aku budak kecik yg comey!!! weeeeelulu~~~

    ReplyDelete
  2. akupun baru prsanala asek trkutuk ko je.hehe.
    sory ;p

    ReplyDelete
  3. kuang ajar sempat kutuk aku lagi tuh..

    ReplyDelete