Friday, September 24, 2010

Heartbroken

Almost 2 weeks tak update blog. Here i come to express a bit bout my sadness. Am i look like such a bad girl?. It hurts when sumone keep on blaming me because of stupid reason.

I felt down when u became rude,used such a rude words just because of that reason. Is it true?do u really love me?

I'm not a perfect person. I know sometimes i can't fulfilled ur wishes but d
eep in my heart i'll try my best.

Sorry i can't be the best. As u keep on saying another 'girl' is far far better than me. I've nothing, so u deserve sumone better than me.

Do i look heartless in ur eyes?

Sunday, September 12, 2010

:: Ketupat palas ::

Haiysh ngidam nak makan ketupat palas pulak.:-(. Favourite aku time raya nie. Aku tak berapa suka nasi impit, rendang dan kuah kacang. Niela padahnya kalau tak balik kampung Kelantan, kat sana je banyak ketupat palas. Kat Jb mana ada bai.

Ada sapa-sapa buat ketupat palas tak?mintak sikit.hukhuk.

Saturday, September 11, 2010

Salam lebaran

Hai hai hai. Dah lama tak update blog. Buzy raya mungkin.hehe.
Just to drop 'Selamat hari raya'. Raya enjoy jugak, tapi jangan lupa jaga kesihatan. Makan jangan ikut nafsu. Kang sakit susah diri sendiri.hehe.

Aku naik raya ada test. Memang terbaekk.:D

Wednesday, September 8, 2010

Tambah dua lagi

Apa yg tmbh dua lagi?anak ke?hehe.biskut rayala beb. Semangatnya aku.haha. Mmg tiap-tiap tahun semangat buat biskut raya. Baru rasa nk raya.huhu.

Aku baru selesai buat biskut cornflakes madu dan cookies cornflakes. Biskut turun temurun. Aku rasa semua org kenal biskut cornflakes madu, kalau tak kenal memang kuno lah.hehe. Malam ni rasa nak tambah lagi dua kot. :D

=)

Monday, September 6, 2010

::Coklat Rice::

Raya,raya,raya=). Gaya mcm dah raya jekn.hehe. Bila dah kt rumah, perasaan nak raya membuak-buak. Semalam adik-adik aku main bunga api, bukan mercun ok,then dieorg pasang pelita. Semua berkobar-kobar nak raya. Biasala kanak-kanak. Aku yg agak dah tua ni tak berapa excited sgt bab-bab main bunga api ni.hehe. Tapi tang buat biskut raya mmg aku excited. Sekarang tak main la beb biskut raya, semua beli kedai tapi aku lagi suka buat sendiri. Baru rasa nak raya.
Berbalik pada entry kat atas, tu nama biskut yg aku buat arini.hehe. Biskut kegemaran aku nie.=). Aku buat sorg-sorg je bai.hee. kebetulan aku ber'cuti' lagi seronokkan, boleh rasa.hehe. Menjadila jugak biskut aku, lepasla tekak mama dan adik-adik aku. Semua cakap sedap. Wah!perasan sudah. :p
aku dah plan nak buat lagi 2,3 jenis biskut. Biskut cornflakes madu,tart nenas,biskut kacsang dan yang paling penting biskut suji tak boleh tinggal.huhu.

p/s : Mr Bf suruh buat biskut coklat berkacang. kalau rajin saya buatla. Suka yg pelik-pelik kamu nie.hehe.
=)

Sunday, September 5, 2010

::Tolong Ingatkan Aku::



Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita






Saturday, September 4, 2010

Balik kampung~

Yes, hari ini aku akan pulang ke kampung halaman. Sungguh tak sabar nak balik rumah. Esok dah boleh berbuka bersama-sama mama, abah dan adik-adik.=). rasa dah muak makan masakan sendiri, nak makan mama masak pulak, comfirm sedap lagi nikmat.hee.

Persiapan raya untuk diri aku dah siap semuanya. Simple-simple jek, dah besarkan bagi keutamaan pada adik-adik. Yang penting semua menunggu aku untuk buat biskut raya.huu. Wah! seronoknya. Baik buat sendiri daripada beli, kepuasan terjamin. =)

So, tak nak bebel panjang sbb skrg dlm mind aku dah terbayang-bayang rumah.huu. Kepada semua kawan-kawan, selamat hari raya. Maaf kalau ada kekhilafan yg dtg daripada aku.



=)

Thursday, September 2, 2010

Berat badan berlebihan?

Ikuti tips pemakanan berikut

Pemakanan sihat untuk menurunkan berat badan :


1. Hadkan pengambilan makanan tinggi kolestrol seperti makanan bergoreng dan makanan segera.
2. Kurangkan pengambilan semua jenis minyak dan lemak.
3. Kurangkan pengambilan mengandungi gula ringkas seperti sirap, minuman ringan, biskut manis dan lain-lain.
4. Hadkan  pengambilan karbohidrat kompleks sesuai dengan keperluan tenaga seperti nasi, mee, mihun dan  kuey teow.
5. Elakkan minuman beralkohol.
6. Kawal paras kolestrol dalam darah :
    a) Elakkan makanan tinggi kolestrol seperti otak, usus, ikan dan hempedu.
    b) Hadkan makanan laut seperti sotong, udang dan ketam.
    c) Kurangkan pengambilan hasil tenusu seperti keju dan susu penuh krim.
    d) Elakkan pengambilan lemak tepu seperti minyak kelapa, santan dan mentega.

Fikir-fikirkanlah baik dan buruk makanan yg kita makan. Lagi-lagi bulan puasa ni kan pegi bazar semua makanan nak beli. Pilihan yang bijak di tangan anda. Mahu makan sedap atau mahu sihat?
So, bagi sapa-sapa yg nak diet bolehla ikut tips ini.


Tips ni aku dapat masa tggu turn jumpa doktor kt pusat kesihatan hari tu. Membaca tu kan amalan mulia. Tak gitu. Hee.

p/s : Skema pulak entry kali ni. =)

Wednesday, September 1, 2010

masih merajuk

mesin ku masih merajuk.haiiiii.. nape ye kamu? ingtkn dah bg rehat lama dah dpt beroperasi balik, tp still tak nak jugak. Geram, buang masa tau tak?? grr... tadi dah agak gembira jugak bila macam dah ok sikit, tupun mungkin sebab aku dah mmbebel sebakul lepas tu jadi balik. Gedak geduk gedak geduk bunyi, 1 flat pun boleh dgr. Amboi saja mogok nampak, nak marah kat aku balik la tukn. Aku dah buntu, dah tergendala kerja aku sekejap.

Cana ye saya nk buat dgn kamu?. Tolong mesin kembali berkhidmat seperti sediakala.

:/



mesin OHHH mesin

Pagi-pagi lagi kamu dah buat hal ye mesin basuh. Panas je rasa hati. Huu. Nasibla bulan puasa kena tingkatkan kesabaran. Kenapa kau meragam? penat ke? rasanya dah dua hari kamu tak berkerja, tiada alasan penat bagimu. Tapi kenapa kamu mahu bermalasan, tidak mahu menjalankan tugasanmu dgn sempurna?.

Hai, mesin basuh. adakah kamu kerajuk dgn kami semua. Mungkin jugala sebab kdg2 kami sumbat makanan kamu byk-byk hingga terlebih muatan. Kami mintak maaf, tapi tolong jgn buat perangai.please mesin basuh :(

Dari subuh tadi aku basuh baju, at last tak siap-siap jugak. Mesin merajuk tak mau keringkan baju aku. Argh! agak terekan. Harap-harap aku balik kelas kamu tidak merajuk lagi ye mesin.