Sunday, August 29, 2010

tahun depan belum tentu

Entry kali ni mcm pelik sikit. Tetiba terlintas kat kepala aku entry ni. Dan mcm-mcm ayat penyambung daripada entry ni. Sebenarnya aku ngantuk gila ni dpt tidur 2 jam je pg tadi tapi pelik mata tak leh nk lelap pulak. Nak suruh aku buat kerja sekolah kot tapi hampeh je, kemalasan melanda.hehe.

kalau ikut kalender islam hari ni dah 19 Ramadhan 1431. kira2 ada lg 10 hari kita berpuasa lepas tu raya.yeaah!. Mr Bf saya sudah pulang ke kampung. Sekarang dlm perjalanan. Semoga selamat smpi. Entry kt atas ni ada kena mengena dgn awaklah Mr Bf. hee. Biasala bila berjauhan mulala dtg mood jiwang. Eceh!. Tak smpi 12 jam lgpn terpisah tapi rasa mcm dah lama je.huu. Cane ye nak berpisah 3 minggu ni.

Kira puasa tahun ni agak bermakna la jugak dlm hidup aku. First time masakkan hari-hari utk Mr Bf. Sedap tak sedap tu blkg cerita janji tau masak, tu yg penting. Kalau ikut tekak sendiri dah lepas tapi tekak mak mertua belum tentu lg bai.hehe. Tahun depan belum tentu lagi aku dpt masakkan utk Mr Bf.

Tapi kami pergi bazar jugak. Saja berjalan tgk makanan. Sahur pun masak jugak. Dah mcm suri rumah tangga jugak aku ni tp part time la.hehe.Nasibla awak tak pernah complaint apa sy masak, klu tak sy suruh masak sendiri je.grrr. Rasa seronok bila tgk Mr Bf saya mkn byk. =) Tahun depan belum tentu jugak kita dapat pergi bazar sama-sama, berbuka sama-sama dan sahur sama-sama.

Lagi satu amat bermakna, kita pergi terawih sama-sama kt masjid negeri tapi berapa kali je pun kita pergi kan. Tak pelah janji pergi daripada tak pergi langsung kn Tapi Tahun depan pun belum tentu kita dapt berterawih sama-sama kan.

Then kita pergi jalan TAR, masjid India, Sogo bukan shopping raya sgt tapi just window shopping. Yang plg best, kita pergi karaoke nyanyi lagu raya. Haha. Mmg terbaik lah awak! Tahun depan belum tentu lagi kita dapat pergi shopping raya sama-sama dan tahun depan belum tentu jugak kita dapat karaoke lagu raya sama-sama kan.


Tahun depan kami akan jadi org berkerjaya bukan lagi seorang student so masa untuk diluangkan bersama agak terhad. Kita tak tahu apa yang akan jadi pada masa akan datang kn. Yang penting jujur, amanah dan setia. Ceh! dah macam logo sekolah pulak.haha. Papepun hanya mampu berdoa.

=)

6 comments:

  1. agak seram baca tajuk entry..
    masak tuk bf???
    wowww

    ReplyDelete
  2. farah.. u shld do da same thing.
    masak masak. hee

    ReplyDelete
  3. taun depan mmg blom tntu same nis....sebab sape dapat melihat esok????he...
    taun depan maybe da kawen kottttt...lalalallal~~

    ReplyDelete
  4. beshnyer tahun depan dpt kawen...huhuhu.

    ReplyDelete